Четвъртък, 19 Септември 2024

FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 и Световно по волейбол 2018 ще се проведат в Русе

FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 и Световно по волейбол 2018 ще се проведат в Русе
Публикация   15 Фев, 2017   /     akcent.bg   /     591

  В „Булстрад Арена“ беше обявено официалното провеждане на FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 по волейбол за жени. То ще се проведе от 04 до 09 юли 2017 г. в „Булстрад Арена“, като в град Русе ще участват общо 4 отбора от Южна Корея, Казахстан, Германия и България. „За първи път Русе има изключителната възможност да е домакин на спортни събития от международен характер, което да допринесе и за развитието на местната икономика и бизнес“, споделиха в началото мениджърите на „Булстрад Арена“.

      На пресконференцията днес присъстваха инж. Данчо Лазаров – президент на Българска федерация по волейбол, Владимир Николов – генерален секретар на БФВ, Любомир Ганев - член на Управителен съвет на БФВ, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Пламен Нунев – областен координатор на ПП ГЕРБ, Христина Бобокова – представител на главния инвеститор на „Булстрад Арена“, Борислав Велков и Иван Драндийски – мениджъри на Булстрад Арена, ръководители на спортни клубове и гости.

   „Булстрад Арена“ е прекрасно съоръжение, с което да се гордеете, защото в следващите две години в Русе ще се говори масово за волейбол“, заяви инж. Лазаров – президент на БФВ. Обявен бе и изборът на „Булстрад Арена“, като една от трите зали в България, в която ще се проведе Световното първенство по волейбол през 2018 г. То ще се играе едновременно в България и Италия.

     „Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, добави Любомир Ганев.

      Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на БФВ, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за  развитието на „Булстрад Арена“. „Година и половина след откриването на залата можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гранд при по волейбол за жени, с което ще докажем, че може да посрещнем Световното първенство по волейбол през 2018 г. Не е самоцел всичко, което се случва. Ще възродим волейбола и ще го превърнем в приоритетен спорт“, заяви г-н Стоилов. 

   За финал мениджърите на залата споделиха, че още от откриването на „Булстрад Арена“ в стратегията на залата е заложено да се състоят събития на международно ниво и е било въпрос на време тяхното осъществяване. Всички функционални промени имаха за цел, залата да е пригодена за всички спортни формати от най-високо ниво. Мениджмънтът на залата се обръща към местната власт и бизнес за подкрепа и към всички почитатели на волейбола да заповядат на двете събития.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha