Петък, 20 Септември 2024

Близо 400 невръстни US гимнастички са били жертва на сексуален тормоз

Близо 400 невръстни US гимнастички са били жертва на сексуален тормоз
Публикация   17 Дек, 2016   /         /     567
   Почти 400 момичета от Американската федерация по гимнастика са станали обект на сексуален тормоз от страна на своите тренцори и други членова на организацията за последните двадесет години, разкриват световни медии, цитирани от Би Ти Ви.
 
   368 е бройката регистрирани случаи, като това най-вероятно не е окончателният резултат от анализа на полицейските доклади и образувани съдебни дела, изготвен от журналисти на "Индианаполис Стар" и "Ю Ес Ей Тудей". Те са разгледали подобни събития, датиращи от 1986 до 2016 година. Сексуални посегателства по време на "терапевтичните масажи", редовна "инспекция" на гениталиите на малките момиченца, поставяне на тайни камери в женските съблекални и бани, както и редовно сексуално насилие върху 14-годишна състезателка са само част от криминалните проявления, за които е било сигнализирано. Общият брой на насилниците е близо 120 треньори и членове на гимнастическата федерация.
 
  Разследването, инициирано от "Интернаполис Стар", разкри плашеща тенденция. Освен, че всички тези кощунства са били прикривани, федерацията по гимнастика е позволявала на треньорите да се прехвърлят от зала в зала, без да се взимат под внимние техните досиета.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha