Вторник, 30 Април 2024

Станко Станков: Три са версиите за инцидента

Станко Станков: Три са версиите за инцидента
Публикация   07:28     13 Дек, 2016 /     akcent.bg   /     532

Ако има наши грешки, ще понесем вината, ако не - трябва да знаем чия е, обяви Станков

  Проверката, която е направил собственикът на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД, чиито товар предизвика взрива в Хитрино, е показала, че не са направени никакви нарушения или отклонения от правилника на компанията. Това обяви самият Станко Станков пред Нова телевизия.

  "Ако има грешки, които се установят след експертизите и следствието, ние сме готови да понесем вината. Но ако няма такива, искаме да знаем кой е виновен за катастрофата. Моята бърза проверка на този влак не показва никакви нарушения и отклонения от нашия правилник. Работното време е спазвано, инструктажът е направен, влакът е композиран правилно", посочва Станков. Той уверява, че в компанията има много строги процедури при транспорт на такива опасни товари и че те не се нарушават.

   Въпреки това управителят на фирмата не изключва възможността машинистите все пак да са карали с по-висока скорост от разрешената. По този въпрос се очаква точна информация от черната кутия на влака.

  Станко Станков съобщи, че е поканил експерти от Германия, които да направят собствено разследване на катастрофата в Хитрино.

  От компанията са внесли искане в прокуратурата в Шумен да се запази местопроизшествието, без да се преместват цистерните, за да може експертите да си свършат работата, съобщиха БНТ и БНР.

   Официално са идентифицирани пет от жертвите: Дениз Танеров Юнузов - 18 г. ; Анифе Алиева Мехмед - 53 г. ; Танер Юнузов Ахмедов- 42 г. ; Акиф Рагуб Рагуб- 44 г. и Фейме Аляйдин Сали- 41 г. Те бяха погребани вчера. За разпознаването на останалите две жертви се чакат резултатите от ДНК експертизата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha