Вторник, 30 Април 2024

Шефът на на `Булмаркет`: Машинистите ми казаха, че са влезли с висока скорост

Шефът на на `Булмаркет`: Машинистите ми казаха, че са влезли с висока скорост
Публикация   19:59     11 Дек, 2016 /     akcent.bg   /     758
   Машинистите са казали на собственика на "Булмаркет" Станко Станков, че са навлезли с висока скорост в Хитрино. Това съобщи той пред Нова тв. Не пояснили защо и дали са имали някакъв проблем, защото имали много малко време да говорят. Вероятните причини за катастрофата са висока скорост, проблем евентуален в железния път и проблем в някой от вагоните, заяви Станко Станков пред bTV.
 
   "Булмаркет ДМ" е собственик на влаковата композиция, която се взриви в селото. Машинистите са били трима, главният машинист има 10 години опит в компанията, категорично не са били пияни, каза Станков. Взривът, който се е получил в Хитрино е напълно необясним и мистериозен, каза Станков и разказа тезата си, че е странно, че взривната вълна е била към селото.
 
   „Логично е когато пробивът стане в предната част на цистерната оттам да стане експлозията, а посоката е точно обратната. В края на вчерашния ден допуснаха наши хора до вагоните, видяха състоянието на този вагон, той е разпран отдолу целия", каза Станков. По думите му компанията се занимава с превоз на въглеводородни газове от 20 години и дори специалистите нямат обяснение за възникналия взрив. Ние сме отговорна компания, ако има вина ще я понесем, но сме далеч от експертизата кой е виновен, каза Станко Станков.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha