Четвъртък, 19 Септември 2024

Ружди Ружди инвестирал всеки лев във фитнес в Глоджево

Ружди Ружди инвестирал всеки лев във фитнес в Глоджево
Публикация   23 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     416

    "Много дълго време чаках този медал. 7 години се борих и исках да го спечеля. Най-много се радвам, че направих световен рекорд на най-голямото състезание", заяви развълнуваният шампион от параолимпийските игри в Рио де Жанейро - Ружди Ружди в студиото на "Тази сутрин".

     Атлетът спечели златния медал в дисциплината тласкане на гюле, а с резултата си 12,33 м подобри световния рекорд с 29 см.

      Всеки лев, спечелен от премии от досегашните участия на Ружди Ружди в състезания по лека атлетика за хора с увреждания отивал във фитнеса в родната му къща в Глоджево. 

      25-годишният атлет, който в Рио не само, че стана шампион, но и подобри собствения си световен рекорд инвестирал всичко, с което разполагал, за да оборудва залата. Помещението е в дома на родителите му - Сайме и Юксел в разградското градче, а когато не е на лагер в Павел Баня - единственото място у нас, пригодено за тренировки на парамолипийците в силовите дисциплини, Ружди леел пот в своето "убежище".

     Сега роднините и приятелите му в Глоджево са му подготвили специална изненада. Докато той бил в Бразилия те решили да реновират залата и с общи усилия успели да пребоядисат стените и да я освежат, така че когато Ружди влезе в нея след някой-друг ден, когато шумотевицата около него утихне, да се почувства още по-уютно.

     Тази вечер в Глоджево още една изненада очаква новия олимпийски шампион за хора с увреждания. Общината подготвя тържествена церемония в центъра на Глоджево, с която да го приветства с "Добре дошъл".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha