Четвъртък, 9 Май 2024

Красимир Каракачанов: Настояваме категорично за нова европейска политика на отблъскване на нелегалните мигранти от нашата граница

Красимир Каракачанов: Настояваме категорично за нова европейска политика на отблъскване на нелегалните мигранти от нашата граница
Публикация   13:42     16 Септ, 2016 /     akcent.bg   /     938

Снимка: ВМРО

   Патриотичният фронт настоява категорично Министерски съвет на Република България да постави остро и незабавно пред Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз въпроса за нова европейска политика на отблъскване на нелегалните мигранти от нашата граница, която е и външна граница на ЕС. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и зам.-председател на НС Красимир Каракачанов, четейки декларация от името на парламентарната група.

   „Въпреки настояването на Патриотичния фронт, сегашният президент отказа през месец август да свика спешно Консултативния съвет по национална сигурност, на който да се сформира единна политика и становище на българското правителство. За това сега в Братислава българският премиер отиде без единна национална позиция, което значително би подобрило неговите позиции, по отношение на исканията на България”, посочи Каракачанов. По думите му именно сега страната ни трябва ясно и категорично да постави исканията си. „Остро възразяваме и категорично се противопоставяме на идеите, лансирани от германския канцлер Меркел страни, които откажат т.нар. релокация или принудително заселване на нелегални мигранти, да бъдат глобявани с парични суми. Тези регламенти застрашават националния ни интерес и сигурност, поради географското ни разположение”, подчерта Каракачанов.

   По думите му връщането на регистрирани в България мигранти и навлизането на нови ще доведе до колапс на социалната, здравната и образователната ни системи, както и до криза в сигурността. „Вече видяхме първите симптоми на надвисналата катастрофа в град Харманли, няма да допуснем България да бъде превърната в мигрантски център, където да бъдат връщани мигранти от цяла Европа, поканени на Стария континент, но вече нежелани от немския канцлер”, заяви Каракачанов.

   В декларацията се посочва още, че Патриотичният фронт настоява всички центрове за бежанци да бъдат изместени извън градовете и в непосредствена близост на границата, а икономическите мигранти да бъдат връщани обратно. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha