Петък, 20 Септември 2024

Григор Димитров продължава напред на `Ю Ес Оупън` след петсетов трилър

Григор Димитров продължава напред на `Ю Ес Оупън` след петсетов трилър
Публикация   02 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     412

Първата ни ракета с трудна победа срещу французин

Снимка: Getty Images

  Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ю Ес Оупън" след успех с 3:2 сета (4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2) срещу Жереми Шарди (Франция), информира bTV.

  Петсетовата битка между двамата продължи над 3 часа.

  В следващия кръг първата ни ракета се изправя срещу световния №36 Жоао Соуса. Португалецът победи Фелисиано Лопес (Испания) с 3:1 сета.

  Мачът с Шарди започна по кошмарен начин за Григор, който допусна пробив още в първия си сервис-гейм. Французинът набързо взе и своето подаване, при това с три аса. 

  В осмия гейм първата ни ракета стигна до два брейкбола, възползва се от втория, и изравни - 4:4.

  Последва разочароващ спад в играта на Гришо. Той първо допусна пробив, а след това позволи на Шарди с лекота да вземе подаването си.

  Така французинът спечели първата част с 6:4.

  Вторият сет предложи равностойна игра, като и двамата тенисисти съумяваха да печелят сервис-геймовете си.

  Стигна се до осмия гейм, в който Димитров имаше цели 3 възможности за пробив, но Шарди спечели пет поредни точки и се измъкна - 4:4. Най-добрият ни тенисист отвърна с бърз гейм и на Шарди се наложи да сервира за оставане в сета.

  Десетият гейм беше силен за Григор, който стигна до 3 брейкбола и затвори сета от втория опит - 6:4.

  В третия сет, при 3:3, най-добрият ни тенисист изигра безобразен седми гейм и допусна пробив. Шарди затвърди преимуществото си, стигайки до 5:3. Последва нов пробив на сметката на французина - 6:3.

  Четвъртият сет започна отлично за Григор, който осъществи пробив. Първата ни ракета повтори упражнението и поведе с 4:1. Диимитров обаче се отпусна и върна Шарди в сета. Французинът направи пробив за 4:2. До края Григор игра стабилно и, без да допуска неприятни изненади, взе частта - 6:4.

  В петия сет българският тенисист не остави никакви шансове на съперника си - 6:2. Григор беше концентриран и се възползва от множеството грешки, които Шарди допусна.

  Това беше мач №4 между Димитров и Шарди при професионалистите. Три от тях са завършвали с успех за българина.

  Григор Димитров е юношески шампион на "Ю Ес Оупън" през 2008 г. Най-доброто си представяне при мъжете хасковлията записа през 2014 г, когато достигна до четвъртия кръг на надпреварата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha