Петък, 20 Септември 2024

Владинова остана седма в художествената гимнастика

Владинова остана седма в художествената гимнастика
Публикация   21 Авг, 2016   /     akcent.bg   /     458

 22-годишната плевенчанка Невяна Владинова остана седма на олимпийските игри в Рио, предаде кореспондент на 24 часа. Това е най-доброто и класиране в многобоя на голямо първенство. Невяна направи грешки единствено на лента, които от пето я отпратиха на седмо в място в крайното класиране със 70,733 точки.

   Невяня, корейката Сон и испанката Фернандес бяха единствените във финала, които не са от бивша република на СССР.

  Класирането на Невяна Владинова е най-доброто ни класиране от игрите в Атина, когато Симона Пейчева остана шеста. В Лондон Силвия Митева бе осма, а в Пекин Пейчева бе десета.

  Най-доброто ни класиране в индивидуалното състезание в художествената гимнастика е сребърния медал на Адриана Дунавска, която при първото ни участие в Сеул взе сребро, а Бианка Панова остана четвърта. В Барселона Мария Петрова, съпругата на Борислав Михайлов остана пета, а Диана Попова - 9-а. В Атланта Петрова е шеста, а в Сидни нямахме представителка.

  Титлата спечели рускинята Маргарита Мамун, която за първи път стана шампионка в многобоя с 76,483 точки. Фаворитката Яна Кудрявцева сгреши на бухалки, където има по-слаба оценка и от Владинова и остана със 75,608. Бронзът бе за Дана Ризатдинова от Украйна.

  "Като цяло съм доволна от себе си, от целия екип, защото седмото място съм го правила само на световната купа в Баку. Малко ме е яд за гешките на лента. Не съм била напрегната. Съжалявам много, защото можеш да се класирам много по-добре. Не знам откъде дойде грешката, яд ме е", заяви Владинова след края на състезанието. 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha