Вторник, 30 Април 2024

С какви борчове остава кметът Б. Йотов Община Русе?

С какви борчове остава кметът Б. Йотов Община Русе?
Публикация   18:27     08 Септ, 2011 /     akcent.bg   /     369

Девет въпроса на общинския съветник Пламен Цветков към градоначалника

Девет въпроса към кмета Божидар Йотов е отправил общинския съветник Пламен Цветков, на които ще очаква отговор на предстоящата последна сесия за стария мандат. Те са насочени главно към финансовото състояние, в което градоначалникът оставя общинската хазна в края на мандата си. Ето и пълния текст:

 

Относно: неизплатени задължения на община Русе по договори за общински дълг, плащания по проекти, финансирани от програми на ЕС, вкл. и поети ангажименти за  съфинансиране, задължения към други изпълнители и доставчици

Уважаеми г-н Йотов,

Приключва един четири годишен мандат, през който общинската администрация инициира и сключи договори за изпълнение на проекти, голяма част от които изискваха наличието на собствени финансови ресурси за изпълнението им, вкл. и съфинансиране от общинския бюджет. За всички нас, гражданите на Русе, е важно да знаем актуалното финансово състояние на общината по отношение неразплатени задължения и вземания. Ето защо, бих желал да получа следната информация:

1.                        Какво е състоянието на общинския дълг и какви кредити към банкови и други институции (ако има такива) обслужва община Русе?

2.                        Какъв е договореният погасителен план по действащите към момента договори за кредит и какви са салдата към днешна дата?

3.                        Кои са проектите, одобрени за финансиране от оперативните програми на ЕС и какъв е финансовият им статут към момента:

3.1.       Неизплатени задължения към изпълнители/ доставчици по приключили дейности;

3.2.       Изплатени задължения към изпълнители/доставчици, които все още не са възстановени на общината по междинни/финални плащания от управляващите органи;

3.3.       Сключени договори, по които още не са извършвани дейности и плащанията по които предстоят до края на 2011 и през 2012 год.;

3.4.       Договори, по които към момента са обявени обществени поръчки за избор на изпълнители/доставчици;

4.                        Колко и кои са подадените проектни предложения, които очакват оценка  - общ бюджет/ необходимо съфинансиране?

5.                        Какъв е статута на проекти, финансирани по други програми, вкл. европейски, международни, по двустранни междудържавни споразумения и пр.?

6.                        Планирани за обявяване обществени поръчки до края на мандата – стойност/дейности?

7.                        Има ли община Русе неразплатени задължения по вече изпълнени договори и по договори в изпълнение по капиталовата програма, предвидена в бюджетната рамка на общината?

8.                        Има ли неизплатени задължения към доставчици на материали, стоки и услуги (във всички подразделения на общинска издръжка) към днешна дата;

9.                        Какви вземания има община Русе от неизплатени към нея задължения от физически и юридически лица?

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha