Петък, 20 Септември 2024

„Лудогорец” отстрани „Цървена звезда”

„Лудогорец” отстрани „Цървена звезда”
Публикация   03 Авг, 2016   /     akcent.bg   /     650

Тимът от Разград стигна до плейофите за групите на Шампионската лига

  „Лудогорец” победи „Цървена звезда” с 4:2 след продължения и се класира в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Преди седмица, в Разград, срещата завърши 2:2, тази вечер в редовното време също бе фиксирано 2:2. В продълженията обаче шампионите вкараха нови два гола и очакват жребия за последния съперник преди групите на Лигата. Дори и да отпадне обаче, „Лудогорец” си осигурява минимум още 6 европейски мача (до Нова година), защото в такъв случай ще играе в групите на втория по сила клубен турнир – Лига Европа.

  На стадион „Райко Митич” домакините откриха още в 17-ата мин. Тогава защитникът на българския шампион Игор Пластун изчисти топката в краката на Доналд и той с далечен удар вкара за 1:0. Само 7 минути по-късно Джонатан Кафу преодоля петима играчи на „Цървена звезда” и с удар от наказателното поле изравни. А в 40-ата мин. Вандерсон стреля от около 22 метра и топката мина под плонжа на вратаря Кахраман – 2:1 за „Лудогорец”. В края на полувремето Пластун си изработи два жълти картона в рамките на две минути и бе изгонен, но за късмет на българския тим, Гелор Канга удари без топка Дяков след последния сигнал за първото полувреме и получи директен червен картон. Така двата отбора останаха с по 10 играчи.

  През втората част „Цървена звезда” изравни чрез Луис Ибаньес, който реализира дузпа в 61-ата мин. за спъване на Уго Виейра. До края на редовните 90 минути и двата тима имаха добри възможности, но до гол не се стигна.

 „Лудогорец” нанесе своя удар само 2 минути след началото на продълженията, когато Вандерсон реализира за втори път и направи 3:2. Този резултат накара играчите на „Цървена звезда” да се хвърлят в атаки, за да опитат да вкарат два гола, за да се класират. Но в 97-ата мин. бразилецът Вандерсон оформи своя хеттрик и всичко свърши.

  За „Лудогорец” мача започнаха само трима български футболисти – вратарят Владислав Стоянов, капитанът Светослав Дяков и друг защитник – Йордан Минев. Сред резервите нямаше записан нито един друг българин.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha