Петък, 20 Септември 2024

Уелс победи с 2:1 Белгия и продължава

Уелс победи с 2:1 Белгия и продължава
Публикация   02 Юли, 2016   /     akcent   /     394

   Уелс победи с 3:1 Белгия и се класира за първи път в историята си за 1/2-финал на европейско първенство. До момента тимът бе достигал само веднъж 1/4-финал на голямо първенство - на Мондиал`58, където загуби с 0:1 от Бразилия.
   Фаворитът в двойката Белгия започна по възможно най-добрия начин двубоя в Лил и поведе още в 13-ата мин. след страхотен шут от около 25 метра на Раджа Наинголан, който моге да претендира за един от най-красивите голове в турнира.
   Уелс много бързо се съвзе и показа, че не е излязъл да бъде боксова круша. Капитанът Ашли Уилямс изравни в 31-ата мин. след удар с глава. След това белгийците постепенно изгубиха центъра и Уелс зареди положения чрез Гарет Бейл, Джеимс Честър. Така бе до 55-ата мин., когато защитата на Белгия остави съвсем непокрит Хал Робсън-Кану той успя да си овладее и нагласи топката, преди да я насочи към вратата за 2:1
След това започна големият натиск на Белгия, за да се търси изравняване. Такова обаче не последва и резервата Сам Воукс успя да завърши в 86-ата мин. бърза контра, фиксирайки победата на 3:1.
   На 1/2-финала Уелс ще срещне Португалия. Мачът е в сряда от 22 ч. наше време.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha