Понеделник, 6 Май 2024

Винпром – Русе с изкупна кампания на грозде след две години прекъсване

Винпром – Русе с изкупна кампания на грозде след две години прекъсване
Публикация   09:53     30 Юни, 2016 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2899

Русенската винарна залага на кооперирано производство на вино

 

Над 500 тона грозде ще изкупи тази година Винпром – Русе, съобщи изп. директор на фирмата Наталия Къснеделчева. В гроздоберната кампания ще се акцентира върху качествено грозде за вино за вътрешния пазар.

Освен това около 3000 тона вино ще се изкупи от няколко изби в страната- партньори на русенската винарна, които работят на ишлеме. Кооперирането е доста успешна практика, смята Къснеделчева, като се позовава па опита пред последните няколко години. Кооперирането дава възможност всяка една от страните да участва с добрите си практики- едни с производство, други със суровина, трети- с пазари.

Винпром- Русе излиза от кризисната 2015 година и вече възстановява обемите продажби на вина от успешните 2012.2013 година, разказва Къснеделчева. В момента почти всеки ден излиза един ТИР от 20 тона с готова продукция за износ. Русенската винарна продава вина в повече от 10 държави, включително и в Китай.

Успешно върви оптимизацията на производството. Целта е да се концентрираме върху площ, която да позволи по-компактна организация и още по-високи резултати, смята изп. директор на Винпром- Русе.  Вече са засадени и първите 5 дка сливови дръвчета от предвидените 17 декара, плодовете на които ще се превръщат във висококачествен алкохол.

Колкото до вътрешния пазар, то ситуацията около начина за продажба в заведенията за обществено хранене и по-скоро негативните практики, са причина да се отказва от предлагане на всяка цена. Вината на Винпром- Русе може да се закупят както от фирмените магазини в града, така също и в някои от големите търговски вериги.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha