СА „Д. А. Ценов” стартира прием на молби за попълване на незаетите места за редовно обучение

СА „Д. А. Ценов” стартира прием на молби за попълване на незаетите  места  за редовно обучение
Публикация   18:19     08 Авг, 2011 /     akcent.bg   /     341

 

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” стартира прием на молби за участие в класирането за попълване на незаетите  места  в  I курс образователно-квалификационна степен (ОКС) „Бакалавър” по всички специалности в редовна  форма на обучение за учебната 2011/2012 г.

Специалностите, за които могат да кандидатстват желаещите да се обучават в свищовската Академия са „Финанси”, „Застраховане и социално дело”, „Приложна макроикономика”, „Счетоводство и контрол”, „Стопански и финансов контрол”, „Статистика и иконометрия”, „Маркетинг”, „Прогнозиране и планиране”, „Бизнес информатика”, „Международни икономически отношения”, „Публична администрация”, „Стопанско управление”, „Екомениджмънт”, „Икономика на индустрията”, „Аграрна икономика”, „Икономика на търговията”, „Икономика на туризма”.

Молби се подават в Кандидатстудентския център на СА в Свищов (намира се западно от Ректората), в периода от 8-ми до 17-ти август  2011 г.

Право на участие в класирането за попълване на незаетите  места имат кандидат-студенти, които успешно са положили   изпити (предварителни или редовни) в СА „Д. А. Ценов” през 2011г.,  както и кандидатствалите с оценка от матура (ДЗИ) на предходен етап от настоящата кандидатстудентска кампания.

Молби се приемат и от нови кандидат-студенти, с  пренасяне на оценка от положен конкурсен изпит през 2011г. по дисциплините „География”, „Икономика”, „Математика” и/или „Чужди езици” (английски, немски, френски, руски или испански език) в други висши училища в страната, които присъждат ОКС „Бакалавър”. При подаване на молбата в СА, оценката се удостоверява със служебна бележка, издадена от ВУЗ-а, където е полаган изпитът.

При класирането за попълване на незаетите места може да се кандидатства още и с оценка от Държавен зрелостен изпит (2008-2011г.), която не е по-ниска от Добър 4.00 по дисциплините „Български език и литература” или „Математика” и/или „Чужди езици” (английски, немски, френски, руски или испански).

Записаните студенти  в  СА „ Д. А. Ценов ”  за  учебната 2011/2012 г. нямат право да подават молби.

Резултатите от класирането за попълване на незаетите места ще бъдат обявени на 18-ти август, а записването на приетите е в периода от 18-ти до 21-ви август 2011 г.

Подробна информация е публикувана на интернет страницата на Стопанска академия: www.uni-svishtov.bg. Телефоните за контакти в Кандидатстудентския център на свищовското висше училище са 0631/66 411, 66 412, 66 413, 66 246.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha