Четвъртък, 9 Май 2024

АППД с юбилей от 60 години

АППД с юбилей от 60 години
Публикация   07:31     06 Апр, 2016 /     akcent.bg   /     529

Трима служители бяха отличени за особени заслуги при спасяване на човешки животи

 

Днес, в зала „Европа“, изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) отбеляза своята кръгла годишнина под мотото „60 години на ниво“. Празничното честване започна с приветствие от изпълнителния директор и представи ретроспекция с исторически материали за структурата на агенцията и Флотската кула. На събитието присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, зам. областният управител на област Русе Явор Янчев, председателят на ОбС Христо Белоев, зам.-кметът Иван Григоров, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ Велизара Пенчева, служители в ИАППД, гости и студенти от университета.

 

„Годишнината е повод за празник на всички жители на област Русе, тъй като работата на Агенцията е пряко свързана с развитието на града и региона, с живота на всеки от нас. 60 - години активна дейност в голямото европейско речно семейство е повод за сериозна равносметка, нови надежди и планове за бъдещето“, се казва в поздравлението, което Пламен Нунев връчи на изпълнителния директор Павлин Цонев. „Уверени сме, че посрещате празника с чувство на гордост и удовлетворение, и с поглед, устремен към новите предизвикателства. Поздравяваме ви за всички ваши професионални достижения, постигнати с воля и упорит труд, и ви желаем здраве, самочувствие, и бъдещи успехи!“, добави той, като се спря на стореното за подобряване условията за навигация и корабоплаване чрез реализацията на мащабни проекти с европейско финансиране през отминалия и новия програмен период.

 

Организирана бе и изложба, обединяваща най-добрите произведения от проведения през 2015 г. конкурс на тема „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“. Изп. д-р инж. Павлин Цонев връчи грамоти и награди отличените автори, след което бе представена специална програма от танцов ансамбъл „Русчуклийче“.

 

Отличени за особени заслуги при спасяването на човешки животи бяха трима служители на Агенцията. 

 

Събитието ще завърши с посещение на кораба „Дунав“ от 14:00 ч., на понтон №2, който ще е отворен за свободно посещение до 16:00 ч. Корабът е най-старият в Агенцията, построен през 1940 г., част от Дунавската флотилия и миночистач.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha