Неделя, 20 Октомври 2024

Десислава Атанасова: И аз лично, и ГЕРБ не одобряват пръстовия отпечатък на Москов

Десислава Атанасова: И аз лично, и ГЕРБ не одобряват пръстовия отпечатък на Москов
Публикация   30 Март, 2016   /     akcent.bg   /     445

Здравеопазването е надпартийна тема, смята бившият здравен министър

Десислава Атанасова, която е бивш министър на здравеопазването, коментира протестите на общопрактикуващите лекари, които се увеличават, като посъветва министър Москов да търси диалог със съсловните организации, да търси диалог и в парламента, в комисията по здравеопазване, като подчерта, че само в режим на диалог могат да се вземат правилните решения. Здравеопазването е надпартийна тема, по която и опозицията, и управляващите могат да намерят допирни точки – кой не иска здрава нация, тук можем да бъдем обединени всички политически сили и съсловия, подчерта Десислава Атанасова. И изрази надежда, че след подписания днес анекс към националния рамков договор, ще се даде някаква възможност да се работи по някакви правила в сектор здравеопазване. Тя поясни, че и тя лично, и групата на ГЕРБ в парламента не одобряват пръстовия идентификатор и са го казали на министър Москов, който ги е уверил, че всички детайли ще бъдат прецизирани.

На въпрос за отношенията между министър Москов и ДСБ, Десислава Атанасова каза, че и когато не са били в опозиция ДСБ, те не са подкрепяли министъра на здравеопазването, на практика са бламирали своя си министър.

Депутатката от ГЕРБ коментира, че на практика подкрепа от групата на Реформаторския блок има в съвсем минимален процент – между 10 и 12 човека гласуват определени законодателни решения. Останалата част се е обявила или за опозиция и не участва, или критикува по някакъв свой си начин управлението. И заяви, че не им пречи липсата на Реформаторския блок в частта ДСБ.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha