Неделя, 20 Октомври 2024

Лекари: 6 млн. лева за е- здравни карти- няма нищо на лице

Лекари: 6 млн. лева за е- здравни карти- няма нищо на лице
Публикация   30 Март, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     569

Общопрактикуващите лекари в Русе излизат утре на протест

 

 

Общопрактикуващите лекари в Русе също ще протестират. Те ще затворят кабинетите си на 31 март /четвъртък/, съобщи председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе д-р Орлин Кожухаров.
 

Осигурени са по два дежурни кабинета на три места в града - в ДКЦ-1, в ДКЦ-2, и в Стоматологичната клиника.
 

Лекарите подкрепят исканията на колегите си от страната. По думите на д-р Кожухаров проблемите в здравеопазването през годините са причина много от колегите му да напуснат работа. Той даде за пример, че през 2007 г. общопрактикуващите лекари в Русенско са били 147, а сега са 105.
 

Д-р Светослав Дачев, заместник-председател на Районната колегия на БЛС в Русе, заяви, че представителите на болничната помощ също подкрепят протеста.  

 

 

Лекарите в Русе недоумяват защо толкова време дългоочакваната здравна карта за всеки български гражданин не видя бял свят. По неофициална информация от началото на пропагандиране на идеята до сега по различни проекти и програми са изхарчени близо 6 млн. лева!!!.

 

Точно когато са стартирали вече процедури това да се случи, на нейно място се явяват пръстовите отпечатъци. Една карта на лекар, която е пълна с всякаква информация и която е добавяна от минало време, струва едва 4.50 лева. Никой няма обяснение защо това не се случва. Д-р Въжаров заяви, че ако се наложи да постъпи в болница и е в безсъзнание, лекарите няма да имат никаква информация, докато при наличието на една карта няма да има никакъв проблем.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha