Неделя, 20 Октомври 2024

До 250 млн. евро за училищна програма за мляко, плодове и зеленчуци

До 250 млн. евро за училищна програма за мляко, плодове и зеленчуци
Публикация   09 Март, 2016   /     akcent.bg   /     476

  

Очаква се в скоро време децата в ЕС да получат достъп до по-добре финансирана училищна програма за мляко, плодове и зеленчуци, както и подобрено образование за създаване на здравословни хранителни навици. С приемането на проекта на законодателен акт сегашните отделни училищни програми за мляко и плодове в ЕС ще бъдат слети, а новият годишен бюджет ще се увеличи с 20 млн. евро до 250 млн. евро. Това съобщиха от пресслужбата на Европейския парламент.

Страните членки, които се регистрират за схемата за доброволна помощ, ще трябва да насърчават по-здравословни хранителни навици, използването на местни хранителни ресурси, биологичното земеделие и борбата срещу хранителните отпадъци. Също така децата трябва да преоткрият връзката си със селското стопанство, например чрез посещения на ферми.

Парламентът договори допълнителни 20 милиона евро на година за финансиране на образователни мерки и раздаването на млечни продукти. С това годишното финансиране за мляко достига 100 милиона евро, а това за плодове и зеленчуци – 150 милиона.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още