Екатерина Гаргова е новият управител и главен технолог на Винарска къща Русе. Добре позната в бранша, тя приема предизвикателство, а не просто работа. Това е причината да прехвърли Стара планина и да дойде в Русе, след като вече е била решила от Македония да се прибере в Пловдив при близките си.
За нея винарството не е просто работа. Тя трябва да стане част от една идея, която да я сътвори. Във Винарска къща Русе вижда хора, които имат ясно поставена цел и идея, които съвпадат с личните и виждания за винарството.
Екатерина Гаргова е завършила УХТ Пловдив през 1994 г /специалност "Технология на виното"/, а магистратура в Аграрния университет в Пловдив /Лозарство и винарство/.
Опитът ѝ включва работа в избите Стамболийски 1995-2003, Шато Ветровити хълмове, Вила Любимец 2005-2010, както и кампании в Калифорния (Pellegrini Family Vineyards, Santa Rosa и Chalone Vineyard, Soledad) 2001-2003 и Нова Зеландия (Villa Maria в Марлбъро) 2004-2005.
Последните близо 4 години работи като главен технолог и мениджър производство във винарска изба Попова кула, град Демир Капия (в лозарски район Тиквешията, Македония).
Екатерина е Енолог на годината за 2010 г., професионалист, който постоянно се развива, променя и учи.
Какво я доведе в Русе? Винарска къща Русе до момента показва постоянно високо качество на вината. Тук има стремеж да продължи да се развива.
За Катя Гаргова запазването на доверие у клиентите и това, да бъдат изненадани с нови, още по-добри вина, е предизвикателството, което я мотивира да поеме бутиковата русенска винарна като управител и главен технолог.
Всичко е до хората, смята Катя. Някои няма да усетят особен дух, за други основно значение е да имат поле за действие, да усетят доверието и уважението от собствениците (които пък трябва да разберат, че винарят не е обикновен наемен работник, а творец и винарната е неговото ателие), трети ще се запалят по виното и то ще стане начин на живот. Виното е специфичен продукт, отразява настроения и емоции, затова водещо при правенето на вино трябва да е позитивното мислене. Нашият дух поддържа духа на виното.
Основното нещо, за да настъпи такава промяна е хората да работят с желание. Да имат ясна представя какво и защо правят. Работата с вино не е обикновена професия. Трябва да живееш с него, а това означава да си готов да го направиш. Чувстваш, че понякога сякаш си разделен в два свята – реалния свят и света на виното. Всички винари сме така и понякога се чудя как намираме време да живеем и в двата свята. Вече не можем по друг начин...
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай