Понеделник, 29 Април 2024

Екатерина Гаргова с нови предизвикателства към управлението и вината на Винарска изба Русе

Екатерина Гаргова с нови предизвикателства към управлението и вината на Винарска изба Русе
Публикация   05:44     27 Авг, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     635

Тя е Енолог на годината за 2010 г., професионалист, който постоянно се развива, променя и учи.

Екатерина Гаргова е новият управител и главен технолог на Винарска къща Русе. Добре позната в бранша, тя приема предизвикателство, а не просто работа. Това е причината да прехвърли Стара планина и да дойде в Русе, след като вече е била решила от Македония да се прибере в Пловдив при близките си.

За нея винарството не е просто работа. Тя трябва да стане част от една идея, която да я сътвори. Във Винарска къща Русе вижда хора, които имат ясно поставена цел и идея, които съвпадат с личните и виждания за винарството.

Екатерина Гаргова е  завършила УХТ Пловдив през 1994 г /специалност "Технология на виното"/, а магистратура в Аграрния университет в Пловдив /Лозарство и винарство/.

Опитът ѝ включва работа в избите Стамболийски 1995-2003, Шато Ветровити хълмове, Вила Любимец 2005-2010, както и кампании в Калифорния (Pellegrini Family Vineyards, Santa Rosa и Chalone Vineyard, Soledad) 2001-2003 и Нова Зеландия (Villa Maria в Марлбъро) 2004-2005.

Последните близо 4 години работи като главен технолог и мениджър производство във винарска изба Попова кула, град Демир Капия (в лозарски район Тиквешията, Македония).

Екатерина е Енолог на годината за 2010 г., професионалист, който постоянно се развива, променя и учи.

 

 Какво я доведе в Русе? Винарска къща Русе до момента показва постоянно високо качество на вината. Тук има стремеж да продължи да се развива.

 За Катя Гаргова запазването на доверие у клиентите и това, да бъдат изненадани с нови, още по-добри вина, е предизвикателството, което я мотивира да поеме бутиковата русенска винарна като управител и главен технолог.

Всичко е до хората, смята Катя. Някои няма да усетят особен дух, за други основно значение е да имат поле за действие, да усетят доверието и уважението от собствениците (които пък трябва да разберат, че винарят не е обикновен наемен работник, а творец и винарната е неговото ателие), трети ще се запалят по виното и то ще стане начин на живот. Виното е специфичен продукт, отразява настроения и емоции, затова водещо при правенето на вино трябва да е позитивното мислене. Нашият дух поддържа духа на виното.

Основното нещо, за да настъпи такава промяна е хората да работят с желание. Да имат ясна представя какво и защо правят. Работата с вино не е обикновена професия. Трябва да живееш с него, а това означава да си готов да го направиш. Чувстваш, че понякога сякаш си разделен в два свята – реалния свят и света на виното. Всички винари сме така и понякога се чудя как намираме време да живеем и в двата свята. Вече не можем по друг начин...

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още