Обновеният ресторант „Дунав плаза „ кани русенци да избягат от жегата в прохладата на лятната му градина и да изживеят неповторими емоции с тематичната вечер „Море и узо”.
На 30 юли гостите на ресторанта ще имат възможност да се насладят на различни морски и океански деликатеси. Едно от тях е севиче от миди. То е характерно за морски продукти, които се мариноват с лимони, люти чушки и др. пикантни подправки.
За мидата Сен Жак е много важно да се знае, че освен приятния вкус, има и внушаваща обикновения клиент магазинна цена, но не и ценителите. Мида, каквато и да е, но 6 лева бройката си е цена. Остава да се разбере вкуса.
Гостите на специалната вечер ще се насладят на вкуса на мус от скариди, червен хайвер…
Тартар от червен тон е друго нещо, което заслужава повече внимание или само блюдото ще го привлече. Става въпрос за риба, която е ловена в естествен воден басейн и може да се сравни качеството на месото по начина, по който се отнася речната пъстърва към култивираната.
А фантазията филе от Барамунди ще припомни вкуса на треската, доста по плътно месо. Замислени и ще бъдат предложени и други интересни и вкусни морски деликатеси, обилно полети с узо.
Мениджмънтът на ресторант „Дунав плаза” е поверил кухнята на шеф готвач Тихомир Попов от Русе. Макар и млад, той вече има голям брой участия в различни телевизионни предавания на кулинарни теми. А и опит е придобивал в различни изискани ресторанти в страната.
Заслужава си да му се довери човек, все пак настроението освен да е лятно, не е зле и да е морско….
Цената на куверта е 62 лв. Телефон за резервации 0887035990
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай