Лятна фантазия в ресторант „Дунав плаза” с морски и океански продукти

Лятна фантазия в ресторант „Дунав плаза” с морски и океански продукти
Публикация   05:31     27 Юли, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     563


 

    Обновеният ресторант „Дунав плаза „ кани русенци да избягат от жегата  в прохладата на лятната му градина и да изживеят неповторими емоции с тематичната вечер „Море и узо”.

 На 30 юли гостите на ресторанта ще имат възможност да се насладят на различни морски и океански деликатеси. Едно от тях е  севиче от миди. То е характерно за  морски продукти, които се мариноват с лимони, люти чушки и др. пикантни подправки.

За мидата Сен Жак е много важно да се знае, че освен приятния вкус, има и внушаваща обикновения клиент магазинна цена, но не и ценителите. Мида, каквато и да е, но 6 лева бройката си е цена. Остава да се разбере вкуса.

 Гостите на специалната вечер ще се насладят на вкуса на мус от скариди, червен хайвер…

   Тартар от червен тон е друго нещо, което заслужава повече внимание или само блюдото ще го привлече. Става въпрос за риба, която е ловена в естествен воден басейн и може да се сравни качеството на месото по начина, по който се отнася речната пъстърва към култивираната.

 А фантазията  филе от Барамунди ще припомни вкуса на треската, доста по плътно месо. Замислени и ще бъдат предложени и други интересни  и вкусни морски деликатеси, обилно полети с узо.

   Мениджмънтът на ресторант „Дунав плаза” е поверил кухнята на  шеф готвач Тихомир Попов от Русе. Макар и млад, той вече има голям брой участия в различни телевизионни предавания на кулинарни теми. А и опит е придобивал в различни изискани ресторанти в страната.

   Заслужава си да му се довери човек, все пак настроението освен да е лятно, не е зле и да е морско….

Цената на куверта е 62 лв.  Телефон за резервации 0887035990

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha