Вторник, 15 Октомври 2024

Европейските милиардери са по-богати от американските

Европейските милиардери са по-богати от американските
Публикация   28 Май, 2015   /     akcent.bg   /     280

Старият континент не отстъпва на Америка и Азия, обяви днес парижкият в. "Монд". Европейските милиардери са по-богати от американските и азиатските си съперници, защото средното им богатство е 5,7 млрд. долара. Изчислението е на швейцарската банка UBS и на компанията PricewaterhouseCoopers. Богатството на американските милиардери е средно 4,5 млрд. долара, а на азиатските - 3,2 млрд. долара.

 Изследването е направено според сведенията за 1300 милиардери. Азиатските свръхбогаташи имат предимството, че са по-млади от европейските и американските, защото средната им възраст е 57 години, т.е. 10 години разлика.

 Половината от големите богатства в Европа са натрупани през последните 20 години от индустрията за потребителски стоки, докато в Азия тя е дала само 20% от милиардерите. В САЩ 30% от новите супербогаташи са дошли от финансовия сектор.

 Според публикуваната през март класация на сп. "Форбс" в света има 1826 милиардери, а миналата година са били 1645. Основателят на "Майкрософот" Бил Гейтс продължава да е най-богат със 79,2 млрд. долара. Сред жените най-богата е французойката Лилиан Бетанкур, наследничката на "Ореал", която е на 10-о място в общата класация с 40,1 млрд. долара (+ 5,6 млрд. спрямо 2014 г.).

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha