Вторник, 15 Октомври 2024

Дунавската стратегия във фокуса на съвместната българо-румънска земеделска работна група

Дунавската стратегия във фокуса на съвместната българо-румънска земеделска работна група
Публикация   15 Май, 2015   /     akcent.bg   /     287

Днес в  конферентната зала на Канев център при Русенски университет „Ангел Кънчев” се проведе поредната среща на съвместната българо-румънска земеделска работна група.  От българска страна участваха заместник областният управител на Област Русе и зам.- председател на БРСЗРГ Станимир Станчев, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус” Лили Ганчева, директорът на Областна дирекция „Земеделие” – Русе Борислава Братоева, директорът на Областна дирекция Русе на Държавен фонд „Земеделие” Димитър Кънчев, директорът на Областна дирекция Русе на Агенцията за безопасност на храните д-р Адриан Райков, началникът на Областна служба за съвети в земеделието Деница Гаджева, изпълнителният директор на Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе Катя Горанова, кметове на общини и населени места от Област Русе и др.

 

Домакините в лицето на чл. кор. проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев” и проф. д-р Юлиана Попова – зам. ректор поздравиха участниците в българо – румънската земеделска група, като подчертаха изключително важното значение за трансграничното сътрудничество между двете държави.

 

Работната срещата беше официално открита от Димитру Гаврила – председател на БРСЗРГ и заместник – председател на Окръжен съвет – Гюргево.

Презентация на тема „Дунавската стратегия – предстоящи транснационални проекти в подкрепа развитието на селските региони и земеделието” беше направена от изпълнителният директор на Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе Катя Горанова. Тя представи пред участниците в срещата основните моменти свързани с конкурентните и развитите селски райони в Дунавския регион в съответствие с приоритетите, поставени в Стратегия Европа 2020, Стратегията и планът за действие за био икономика на ЕС и Общата селскостопанска политика.

Съвместната българо-румънска земеделска група посети 17 – то Специализирано Русенско изложение за земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника, което беше открито вчера в Русенския университет.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha