Вторник, 15 Октомври 2024

Геодезическа конференция в Русе представи нови технологи и практическото им приложение

Публикация   24 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     544

 

 

Геодезическа конференция на тема: „Нови геодезически технологии и практическото им приложение“ се проведе в Русе днес. На събитието присъстваха зам.-кметът инж. Димитър Наков, инж. Здравко Цанков, инж. Магдалена Тодорова, инж. Димитър Калчев, инж. Костадин Костадинов, както и много млади геодезисти и хора, утвърдили се в професията.

 

 

 Наков поздрави всички присъстващи и се зарадва да види толкова много колеги от различни места на различна възраст. Зам.-кметът отбеляза, че организацията и структурата на геодезистите не само в нашия град, а и в България като цяло, е силна и има бъдеще. „Тежестта на геодезията като наука и важността и към общата икономика на страната е показателно, че имаме признание навсякъде“, допълни още инж. Димитър Наков. Той пожела успехи на всички в професионалното поприще и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов.

 

 

Инж. Иван Калчев използва тържествения случай и изпълни решения на 10-и конгрес на Съюза на геодезистите и земеустроителите в България. Той връчи на инж. Георги Чонов почетна грамота от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България за дългогодишна активна дейност и за неговия изключителен принос, за утвърждаване престижа и авторитета на професията. Почетна грамота получи и инж. Христо Григоров.

 

 

За първи път се връчи една нетрадиционна награда от управителния съвет на Съюза на геодезистите и  земеустроителите в България за активната дейност на местната организация.

 

 

На церемонията наградиха за дългогодишна активна дейност - инж. Красимир Станчев, както и инж. Веселина Петрова – бивш директор на Професионалната гимназия по строителство и геодезия в Русе за дългогодишна обществена дейност.

 

 

Връчиха се и членски карти на двама нови членове на съюза на геодезистите и земеустроителите на Б-я – инж. Десислав Петров и на инж. Ивайло Костов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha