Вторник, 15 Октомври 2024

Теленор приключи обновяването и модернизацията на мрежата си в Русе

Теленор приключи обновяването и модернизацията на мрежата си в  Русе
Публикация   23 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     296

 

Теленор приключи  с изпълнението на проекта за обновяване и модернизация на своята мрежа в Русе и вече предлага услуги за пренос на данни със скорост до 42 Mbit в секунда по технологията HSPA+ на територията на целия град, както и значително по- добро качество на гласовите услуги и покритието.

 В резултат, Теленор изпълни амбицията си да предложи на своите клиенти в града много добро усещане от ползването на услугите на компанията чрез нова и модерна мрежа. Потребителите на Теленор в града вече могат да разчитат на по- добре но качество на покритието, включително и в сгради и закрити помещения, стабилни гласови услуги и скорост на преносна данни в движение.

По време на проекта бяха използвани последните технологични разработки в бранша, които съществено увеличават възможностите и качеството на предоставяните услуги в сравнение с мрежите, използващи оборудване от по - старо поколение.

Обновлението и модернизациятана мрежата на Теленор в Русе бе част от мащабния проект за пълна подмяна и подобрение на съоръженията на оператора в цялата страна, който започна преди година и ще приключи до средата на 2015 г.

Целта на проекта е да позволи на компанията да предложи най- добрите услуги за пренос на данни в България, още повече иновативни продукти и услуги, значително по- добро покритие, както и по- висок капацитет на мрежата.

След приключване на проекта мрежата на Теленор ще предлага скорости от до 42 Mbit в секунда във всички населени места с население над 5000  жители и капацитет от 21 Mbit в секунда в по - малките населени места в цялата страна и ще бъде готова да предложи и 4G услуги по стандарта LTE.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha