Вторник, 15 Октомври 2024

Всичко за високотехнологичното отглеждане на царевицата в с. Тръстеник

Всичко за високотехнологичното отглеждане на царевицата в с. Тръстеник
Публикация   23 Апр, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     540

Инициативата „Да се срещнем на полето” и ПК „Зора” вече 3-та година събират водещи фирми и земеделски производители от региона

 

Снимки: 1,2,3: Водещите фирми в земеделието ДюПон, Пионер, Тимак агро и Мегатрон  за трета поредна година заедно представят пред земеделски производители от Русе и региона своите нови продукти и технологии. За трета поредна година домакин на събитието е ПК „Зора” с. Тръстеник, която е и активен партньор на фирмите за семена, торове, препарати и земеделска техника.

Тази година събитието премина под мотото „Всичко за високотехнологичното отглеждане на царевицата”, което става в рамките на превърналото се в традиция за трета поредна година „Да се срещнем на полето”.

Нури Мутиш от Пионер изрази благодарността си от името на своята фирма и колегите си за добрата организация и партньорство на председателя на кооперацията Росен Коев, след което представи пред участниците в срещата 26-те хибрида царевица, от най-ранния до късния.

За продуктовия мениджър на Тимак агро Александра Живкова Милен Коев от Тера глоуб  и Росен Коев от ПК „Зора” имат особен принос при разработване на технологичните схеми на полето на землището на с. Тръстеник. Става въпрос за разработване на 5 схеми на по 30 декара площ, при които подхранването на царевицата с торове се извършва по различен начин, като се наблюдава поведението на земеделската култура и крайния резултат. Заложен е и опит със слънчоглед.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha