Оказва се, че тонове козунаци и яйца отиват на боклука след обилното Великденско пазаруване. Купуваме повече, отколкото ядем и хвърляме годна храна, предаде Нова. Това се случва не само по празници. Също така не сме единствени, а цялата планета разхищава. Близо една трета от произведената в света храна въобще не достига до трапезата, просто защото е повече от необходимото.
Всеки българин разхищава на година близо 100 килограма напълно годни за консумация хранителни продукти. За да стигне, трябва да остане. Това е добре изпитан подход както при домакинствата, така и в хранителните магазини.
От търговска верига признаха пред телевизията, че до 10% от празничните стоки остават непродадени след Великден и Коледа. Така седмица след Великден, на ход са големите следпразнични намаления, които могат да достигнат ме 30% - 50%.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай