Вторник, 15 Октомври 2024

НАП поискала запор върху акции на "Литекс моторс"

НАП поискала запор върху акции на
Публикация   14 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     104

От Националната агенция за приходите (НАП) са поискали запор върху акциите на собствениците в "Литекс моторс". Това става ясно от документи, публикувани в Търговския регистър, пише "Капитал". Исканията все още не са вписани, защото се изчаква обработката им.

 
На 2 и на 3 април двама публични изпълнители от НАП - София — Росица Янева—Гурева и Мария Попова, са наложили запор върху акциите в "Литекс моторс", собственост на "Уотърсий лимитид" и на "Терексим". Причината са бъдещи публични вземания. 

 

Гурева е запорирала акциите на "Терексим" в автомобилния завод (38.6%) заради публично вземане с предполагаем размер от 109 хил. лв. Размерът на вземането, заради което Попова е наложила другия запор, не се посочва. Той е наложен върху 60.4% от капитала, собственост на "Уотърсий лимитид" - дружество, което според Търговския регистър се контролира от Данаил Ганчев, сина на Гриша Ганчев.

 
Другият акционер "Терексим" е собственост на Илия Терзиев, изпълнителен директор на "Литекс моторс". Пред "Капитал Daily" той казал, че не знае за запорите (разговорът е бил проведен в четвъртък). В понеделник Гриша Ганчев също обяснил, че няма такава информация и доколкото знае, данъчната ревизия в "Литекс моторс" е приключила преди два месеца. За да има запор от публичен изпълнител за обезпечение на бъдещо вземане, трябва да е направена данъчна ревизия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha