Вторник, 15 Октомври 2024

Зам. кметът Карапчански на световен конгрес по устойчиво развитие в Корея

Зам. кметът Карапчански на световен конгрес по устойчиво развитие в Корея
Публикация   09 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     268

 

Зам.-кметът по европейско развитие на Община Русе Страхил Карапчански взе участие в делегация от България, която се включи в Световен конгрес по устойчиво градско развитие, който продължава до 11 април. Събитието се провежда в столицата на Южна Корея, град Сеул. Конгресът е посветен на проекти в сферата на устойчивото градско развитие и е под надслов "Устойчиви решения за бъдещето на градската среда".

 

 

Форумът се организира от Световната асамблея на местните власти, ангажирани с устойчивото градско развитие с домакинството на Община Сеул и има за цел да сподели опита и най-добрите практики за развитието на градската среда на Сеул с градове от цял свят. Асамблеята на местните власти, ангажирани с устойчивото градско развитие, е водеща световна мрежа от над 1000 големи и малки градове и 12 мегаполиси, ангажирани с изграждане на устойчивото бъдеще. Целта е осъществяване на сътрудничество за обмен на политики и технологии за околната среда. Дневният ред на Световния конгрес включва темите: устойчиви градове, ефективно използване на ресурсите в града, нисковъглеродни градове, зелена и интелигентна градска инфраструктура, зелена градската среда. В рамките на форума ще се проведе изложение за  зелена индустрия с над 40 участници изложители в областта на енергетиката, контрол на замърсяването на въздуха, водите и управление на отпадъците.

 

Участието на Карапчански в Световния конгрес включва и предварително организирани срещи с корейски бизнес организации на тема проекти в сферата на екологичната инфраструктура. Градовете, заинтересовани от програмата за обмен на политики, ще получат подкрепа от Сеул при разработването на основни екологични планове.

        Ще бъдат провеждани консултации и ще се насърчава свързването на градовете за внасяне на технологии, доставки и обвързания с това бизнес.     



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha