Вторник, 15 Октомври 2024

„Топлофикация Русе” ще спре за планов ремонт от 15 юни за месец

„Топлофикация Русе” ще спре за планов ремонт от 15 юни за месец
Публикация   06 Апр, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     313

При успешно приключване на преговорите с НЕК е възможно спирането на топлата вода да стане традиционно през лятото за две седмици, заяви депутатът от БДЦ Георги Недев

 

 

 

След редица проведени разговори през миналата седмица от страна на депутата Георги Недев и негови колеги от БДЦ с редица представители на държавните регулаторни органи, „Топлофикация Русе” ще преустанови работа за планов ремонт за един месец от 15 юни. Това заяви днес на пресконференция бившият директор на дружеството и депутат от БСЦ Георги Недев. Невед е и зам. председател на партията.

Причина за отлагане на обявения вече планов ремонт за средата на април е породена от факта, че през това време отоплителният сезон не е завършил, а според прогнозата за времето ни очакват все още студени дни до края на този месец. Потърпевши биха били социалните заведения в града- детски градини, болници, социални домове, каза Недев и поради тази причина са били предприети тези разговори с НЕК, КЕВР и Енергийния системен оператор, каза Недев.

Преговарящите са успели да покажат чрез пълни анализи и разчети, че „Топлофикация Русе” се оказва най- засегната от предприетите вече промени- за спиране на изкупуване на произведената ел. енергия след изчерпване на прогнозните количества до края на регулаторния период , 30 юни.

Топлофикация- Русе не се вмества и не трябва да се разглежда заедно със заводските ел. централи и ТЕЦ-овете, които са с по-различен статут и технология на работа, каза още Георги Недев. Затова и се очаква НЕК да се разплати с топлофикационното дружество, като за дължимите 16 млн. лева ще бъде изготвен график.

Ако това се случи, много вероятно е и месечният планов ремонт през юни да се превърне в традиционната двуседмична профилактика, която „Топлофикация Русе” извършва ежегодно.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha