Вторник, 15 Октомври 2024

Вижте колко получават шефовете на пощите

Вижте колко получават шефовете на пощите
Публикация   02 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     729

Сумите са от официална справка на държавната фирма

Шефовете на закъсалите финансово държавни пощи са прибирали доста прилични възнаграждения през миналата година. Това показва справка, подадена в информационната система на фондовата борса. Документът е подписан от главния изпълнителен директор Деян Дънешки.

Според справката той е получил 6936 лева. Тук е важно уточнението, че Дънешки бе назначен в самия край на миналата година - в средата на ноември.

Шефът на борда на пощите Никола Шерлетов е взел от "Български пощи" 20 400 лева през миналата година. По принцип неговата постоянна работа е в Министерството на финансите и задължението му спрямо пощите е единствено да участва в срещите на съвета на директорите, които са веднъж седмично.

През миналата година шефовете на пощите се смениха на три пъти. Преди Дънешки на поста бе Станислав Дочев. За около три месеца в компанията, по време на мандата на служебното правителство, той е получил 15 339,28 лева. Предшественикът му Валентин Петков, който бе на работа до 20 август м. г. е прибрал най-много пари - 38 747,33 лева.

Любопитно е че в списъка на хората, които са взели пари от участие в борда на пощите, е и Емилия Фачева. За нея бившия министър Петър Мутафчиев разкри, че под формата на различни бонуси директорката по концесиите в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията е получила 90 000 лева за 2012 година. Фачева е взела само 2465 лева като член  на съвета на директорите, но сумата е само за около 30 работни дни, показва справката.

Заплатите на мениджмънта на "Български пощи" изглеждат доста високи на фона на беднотията в държавната компания. В момента средната заплата в дружеството е 550 лева, но една трета от служителите са с намалено работно време и получават по 360 лева месечно.

В пощите минималната заплата за 8-часов работен ден е 370 лева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha