Винарска изба - Нисово получи и най-голямото отличие на конкурса Винен индекс 2014- Производител на годината

Винарска изба - Нисово получи и най-голямото отличие на конкурса Винен индекс 2014- Производител на годината
Публикация   04:38     29 Март, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     553

 

 Конкурсът Винен Индекс 2014 присъди отличието червено вино на годината за червено вино Хорс Валей Резерва реколта 2011, произведено от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За първа година избата получи и приза -Производител на годината от същия конкурс.

Червеното купажно Риджид Елм Резерва от сортовете: Каберне совиньон, Мерло, Каберне фран и Пти вердо печели за втора поредна година отличие- Златен медал на конкурса през 2013 година.

Избата, или по-точно Риджид Елм Резерва спечели през 2012 година в рамките на конкурса най-високото отличие- Червено вино на годината, а златен медал получи Horse Valley Резерва.

 Конкурсът се провежда ежегодно от Института за изследване на виното и спиртните напитки в гр. София. Участниците преминават през четири етапа, от които се избират най- добрите вина получаващи шанс за участие във финалния кръг за бяло и червено вино на годината.

   Важно е да се отбележи, че коефициента на успеваемост на всяка проба е от ключово значение за класиране във финалния кръг, а не само броя изпратени проби.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha