Вторник, 15 Октомври 2024

КРИБ ще спасява туристическия сезон с ваучери за почивка у нас

КРИБ ще спасява туристическия сезон с ваучери за почивка у нас
Публикация   27 Март, 2015   /     akcent.bg   /     539

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) призова бизнеса да предостави ваучери за почивка на работниците у нас. Организацията е заявила готовността си да се включи в тази инициатива, се казва в съобщение на Министерството на туризма.

Въпросът с предоставянето на ваучери за почивка на работниците е бил обсъден на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Министър Ангелкова одобри идеята и заяви, че подобна мярка за стимулирането на вътрешния туризъм би могла да се въведе, след като бъде обсъдена и съгласувана с министъра на финансите.

Така КРИБ и Министерството на туризма отговарят на призива на туристическия бранш, който миналата седмица призова българите да почиват на родното Черноморие, а не в чужбина.

Туристическият сезон е изправен пред провал заради отлива на руски туристи, който по различни данни се очаква да бъде между 40 и 60%. Руският президент Владимир Путин забрани на работещите в държавните ведомства да почиват в България. Москва също така дава ваучери за почивка на руснаците в анексирания Крим и Сочи.

Като най-голямата работодателска организация в България, КРИБ е готова да си сътрудничи с Министерството на туризма в налагането на конкретни мерки за повишаване качеството на туристическия продукт и увеличаване на туристическия поток за страната, е посочено в съобщението.

Още през 2009 г. КРИБ регистрира Съюз на българската туристическа индустрия като неправителствена организация, която да работи за обединяване на бизнеса, е казал Кирил Домусчиев.

КРИБ приветства идеята на Министерството на туризма за консолидация на туристическия бранш у нас, който е разкъсан от множество организации с различни интереси.

КРИБ подкрепя и желанието на министър Ангелкова за промени в Закона за туризма, както и такива, свързани със статута на националните ни курорти.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha