Вторник, 15 Октомври 2024

"ЕНЕРГО-ПРО" бърка бизнеса на строителни предприемачи, не спазва предвидените в закона срокове

Публикация   23 Март, 2015   /     akcent.bg   /     420

Въпреки множеството жалби до дружеството и до ДКЕВР проблемът не намира своето решение вече трета година, коментира депутатът Искрен Веселинов

      Проблемите си с местното ЕРП, "ЕНЕРГО-ПРО" споделиха строителни предприемачи на среща с народния представител от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов. Те се изразяват в безконтролно бавене на предварителни договори за присъединяване, заверка на проекти, а накрая и за самото присъединяване на новоизграждащите се сгради към енергопреносната мрежа.

 

Средно с година закъснява всеки обект само защото "ЕНЕРГО-ПРО" не спазва предвидените в закони и наредби срокове или подписва договори с неопределим срок. Това коства много нерви и загуби на бизнеса защото води до неизпълнение на договори, недоволство сред клиентите, провалени продажби. Въпреки множеството жалби до дружеството и до ДКЕВР проблемът не намира своето решение вече трета година.

     

Искрен Веселинов в качеството си и на председател на Парламентарната комисия, която наблюдава енергийния регулатор, пое ангажимента да поиска доклад по проблема и работещо решение от дружеството и администрацията.

На заседанието на комисията, на което ще се гледа доклада, ще бъдат поканени и представители на строителния бранш в Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha