Вторник, 15 Октомври 2024

Държавата ще строи "Хемус" с парите, които си върне от КТБ

Държавата ще строи
Публикация   22 Март, 2015   /     akcent.bg   /     118

Държавата ще си върне парите, които даде за изплащането на гарантираните депозити в КТБ, и догодина ще строи с тях магистрала "Хемус". Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещение в добричкото село Стожер, цитиран от правителствената пресслужба. 

  "До края на седмицата, след като се обнародва законът, в КТБ ще има синдици. Те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото ние сме заявили многократно, че цесии не може да има", коментира пред журналисти Борисов. Той се възмути, че е прехвърляна собственост в ущърб на държавата, която досега е дала 3.5 млрд. лв.  "И съгласно закона, като най-голям кредитор първи отиваме на опашката и се овъзмездяваме с това, което има и тези пари влизат в бюджета, тъй като ние сме дали парите назаем. С тези пари догодина ще правим "Хемус". Те ни трябват, те са на хората. Оттам нататък прокуратурата ще има много работа", продължи  премиерът и изрази надежда, че държавното обвинение ще започне да действа веднага.  

  Бойко Борисов съобщи, че събираемостта на приходите в бюджета е по-добра, отколкото през първите месеци на 2014 г. През януари и февруари са събрани над 550 млн. лв. повече, а междинните данни за март са за 150 млн. лв. повече. "Убеден съм, че поне милиард ще съберем повече", добави министър-председателят и изрази надежда, че само след няколко месеца разликата в борбата с корупцията и с контрабандата ще стане видима. 

  Министър-председателят изрази съжалението си, че мирното споразумение, постигнато в Минск, не се спазва и затова санкциите срещу Русия не може да бъдат отменени. Той увери представителите на туристическия бранш, че издаването на визи за руски туристи няма да е проблем, а държавата ще се погрижи и за инфраструктурата. В същото време призова към повишаване на качеството на туристическите услуги и самоконтрол в бранша. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha