Вторник, 15 Октомври 2024

30 фирми ще вземат участие в десетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ в Русе

30 фирми ще вземат участие в десетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ в Русе
Публикация   19 Март, 2015   /     akcent.bg   /     388

 

На 23 март 2015 г. от 10:00 часа в Канев Център на Русенския университет ще бъде даден старт на десетото русенско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната „Националните дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“.

Това стана ясно по време на пресконференция с участието на чл.-кор. проф. Христо Белоев, ректор на Русенския университет, проф. д-р Велизара Пенчева, зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение, проф. д-р Иван Евстатиев, ръководител на Центъра за кариерно развитие, Светлозар Петров, управител на JobTiger и Христина Тошкова, специалист „Корпоративни комуникации и корпоративни връзки“ в Нестле България. Те представиха програмата и планираните новости в тазгодишното издание на форума.

„Един от всеки шест студенти, които се включват във форума „Добра кариера, добър живот“ си намира стаж или работа“, каза управителят на Job Tiger Светлозар Петров. По време на събитието завършващи студенти и млади специалисти от Русе и региона ще имат възможност да се срещнат и проучат предлаганите условия за стажове и работни места. JobTiger ще проведе и традиционното обучение на студентите за участие в конкурс за работно място и поведение при провеждане на интервюто.  

Историята на инж. Никола Жиков, свързана с Националните дни на кариерата, доказва, че по време на форума студенти могат да започнат стаж и да продължат развитието си при работодател, с когото са се срещнали на форума. „През 2014 година се дипломирах като магистър инженер в специалност „Електроника“ в Русенския университет. На миналогодишното издание на форума се срещнах с представители на фирма „Монтюпе“. Харесаха ми предложенията им за работа и възможностите за кариерно израстване. Започнах като стажант, а от два месеца вече съм на постоянен договор като мехатроник във фирмата“, сподели инж. Жиков.

Тази година за пръв път Русенският университет се организира „Ден на професионалното ориентиране на първокурсника“ в рамките на Националните дни на кариерата. „Изключително важно е студентите още в първи курс да се срещнат с потенциалните работодатели първо в неформална обстановка. Така те ще придобият първоначални впечатления – какво ще се изисква от тях, какво трябва да знаят и какво да могат да правят, за да бъдат удовлетворени от работата си“,  каза зам.-ректорът проф. д-р Велизара Пенчева.

„Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Най-голямата компания за храни и напитки в света, Нестле България, е генерален спонсор на инициативата за 12-та поредна година. По данни на г-жа Христина Тошкова за периода 2014-2016 година Нестле ще даде възможност на 330 младежи до 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и отдели в компанията. Само през първата година от инициативата 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г.  

Списъкът на фирмите, участници на форума в Русе можете да видите тук. 

За повече информация: http://careerdays.bg/ и http://www.jobtiger.bg/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha