Вторник, 15 Октомври 2024

Маргита Тодорова: КК „Албена” очаква спад на руски туристи със 70-80 процента и загуба от над 14 млн. лева

Маргита Тодорова: КК „Албена” очаква спад на руски туристи със 70-80 процента и загуба от над 14 млн. лева
Публикация   18 Март, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1134

Усилията за привличане на летовници от други държави няма да наваксат липсата на руснаци, отливът е заради позицията на България, смята търговския директор на комплекса

Спад от 70-80 процента на туристи от Русия прогнозира търговският директор на „Албена” АД Маргита Тодорова. Тази мрачна прогноза тя сподели пред www.akcent.bg. Това означава реално 200 000 нощувки по-малко в туристическия комплекс  или загуба за над 14 млн. лева.

Настояваме да бъдем компенсирани от страна на държавата, тъй като въпросът е политически, а не икономически, заяви Тодорова.

Колкото и да се мъчим да компенсираме отливът на руски туристи, няма да  успеем да привлечем толкова летовници от държави като Молдова, Румъния и Беларус, независимо от усилията, които се полагат в сегашната ситуация.

През предстоящия летен сезон комплексът ще разчита както  на български туристи, така и на тези от Полша и от Скандинави,,

България е сред страните от ЕС, които подкрепят санкциите срещу Русия, за разлика от такива като Кипър, Словакия, Унгария Чехия и Австрия, които не търпят подобни икономически загуби, каза още Тодорова.

Тази ситуация ще следва ефектът на доминото- редица големи доставчици на хранителни продукти също ще претърпят сериозни загуби, след като няма да има и толкова летовници. Вече фирми от млекопреработвателния и месопреработвателния браншове в региона пресмятат загубите си.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha