Вторник, 15 Октомври 2024

Пенка Пеева преизбрана за председател на РКС- Русе за поредна година

Пенка Пеева преизбрана за председател на РКС- Русе за поредна година
Публикация   18 Март, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1889

Русенската структура за 5-та поредна година печели номинациите за динамично и успешно развитие в системата на ЦКС


  На общо събрание на пълномощниците на РКС, проведено вчера, Пенка Пеева бе отново преизбрана за председател на районен кооперативен съюз. Нямаше други кандидатури.

За 5-та поредна година местната структура печели номинациите за динамично и трайно развитие на стопанските дейности – търговия на дребно- магазини КООП, търговия на едно и земеделие.

През това време в Русенско бяха изградени 9 собствени магазини в селата Тръстеник, Пиргово, Тетово, Басарбово, Сваленик, Семерджиево, Бъзън и град Мартен. Така общо с тези и  на местните кооперации РКС – Русе разполага с модерна база от общо 23 магазина за търговия на територията на областта.

В РКС Русе членуват 4800 кооператори, като борят на младото попълнение постоянно расте. Това ще е тенденция, която ще се следва и през 2015 година като залог за успешно развитие на кооперативния бизнес.

Само преди месец Пеева беше лично наградена в Русе от председателя на ЦКС Петър Стефанов за заслуги към развитието на кооперативното движение в България, което ще чества тази година 125 години от създаване на първото кооперативно сдружение.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha