Вторник, 15 Октомври 2024

Пенчо Милков- БСП: Няма нужда от нов Закон за обществените поръчки

Пенчо Милков- БСП: Няма нужда от нов Закон за обществените поръчки
Публикация   17 Март, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     367

Социалистите в Русе обобщават и анализират информацията за обществените поръчки на Общината и тези под 20 000 лева


Няма нужда от промяна на Закона за обществените поръчки. Така отговори на въпрос на www.akcent.bg общинският съветник от БСП Пенчо Милков на пресконференция днес как се приема изявлението на вицепремиера Томислав Дончев за това, че ще има нов ЗОП до лятото. Милков е външен експерт към Агенцията за обществени поръчки, подчинена на икономическото министерство и член на Комисията по общинска собственост в Об. съвет в Русе.

Според него едно нова промяна на закона ще облагодетелства единствено фирмите, които провеждат обучения и разясняват новите евентуални промени, каквито обикновено се правят.

Каквото и да се желае в момента, то няма да бъде по-различно от разместване на сега съществуващите текстове. Както и може да отпаднат въведените от БСП правила за публичност и прозрачност, прогнозира Милков.

Колкото до това кои фирми печелят поръчките в Община Русе и тези, които са под 20 000 лева, на питане на председателят на групата БСП общински съветници е даден обстоен писмен отговор, а информацията се обобщава и анализира, каза още Минков.

И сега действащият закон следва всички европейски регламенти и това упражнение вероятно ще се направи да обслужи определени икономически групи.

Милков заяви също, че ще гласува "против" продажбата на терен от 18,5 декара общенска собственост с лице към бул. "България" на заявен в един ред "инвеститорски интерес за придобиване на собственост". Общината не може да бъде силна, ако губи такива имоти. И даде пример с цветарския магазин на ул. "П.Д. Петков", и при Гарата, на Американското пазарче и др. Той каза, че кметът е заявил преди време, че продажба на имот ще се случва, ако той е "безперспективен", а тези определено не са. Събирането на пари в бюджета по този начин Милков определи като безхаберие.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha