Георги Николов спечели приза „Сомелиер на годината 2015“

Георги Николов спечели приза „Сомелиер на годината 2015“
Публикация   04:31     15 Март, 2015 /     akcent.bg   /     937


С пищна галавечеря и сомелиерско шоу завърши националният конкурс Сомелиер на годината 2015г. Представителят на Банско Георги Николов грабна първото място в конкурса. „Това, че първото място бе отредено на представителя на Банско доказва, че освен туризма, в града ни има и безброй други възможности за развитие. На конкурса се представиха най-добрите сомелиери в България, но журито отсъди първото място на Георги”, каза Малин Бистрин, ментор и наставник на Николов.


   „Гордея се, защото наградата и признанието, които той получи, не са само негови, а на целия град. Сигурен съм, че и на конкурса за най-добър сомелиер в света, който ще се проведе през есента, мястото на Георги ще бъде сред първите“, каза Малин Бистрин. За титлата се съревноваваха шестима претенденти, излъчени от регионалните конкурси в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. Повече от 200 гости, сред които и професионалното жури, оценяваха състезателите в изключително оспорваната битка, но престижното първо място грабна Георги Николов.


  Националният конкурс завърши с галавечеря и сомелиерско шоу в „Кемпински хотел Маринела”-София.
Гостите бяха посрещнати с атрактивен уелкъм дринк – изненада от шеф Ради Стамболов. Вечерта продължи с дефиле на българските вина и синхронно декантиране в изпълнение на едни от най-добрите български сомелиери.


  Специално петстепенно меню предложи шеф Андрей Стоилов за вината, които състезателите представяха и сервираха във финалната нощ. В продължение на цели пет часа претендентите показаха девет вина – три бели, три розе и три червени, които бяха избрани да представят новото лице на българското вино от водещи наши изби. По червения килим на балната зала минаха освен представители на деловите среди, шоубизнеса и политиката – почитатели на виното и гурме културата, и цяло професионално съзвездие. За първи път на едно място ще се събраха най-добрите сомелиери и най-известните шеф готвачи на България. Централно място бе отредено на куклата – сомелиер, която стана талисман на конкурса.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha