Вторник, 15 Октомври 2024

Асоциацията по ВиК прие проекта за бюджет за 2015 г

Асоциацията по ВиК прие проекта за бюджет за 2015 г
Публикация   11 Март, 2015   /     akcent.bg   /     309

Днес в Зала 1 на Областна администрация – Русе, се проведе първото за 2015.г заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от Водоснабдяване и канализация – ООД, Русе. Срещата премина под ръководството на Областния управител на Област Русе и председател на Асоциацията Стефко Бурджиев. Присъстваха още главният секретар на Асоциацията Валентин Колев, експертът по ВиК към Асоциацията инж. Петър Петров, управителят на „Водоснабдяване и канализация” ООД – Русе д-р инж. Сава Савов, както и кметове и представители на общините в русенска област.

 

 

Областният управител Стефко Бурджиев откри заседанието, като акцентира върху значението на реформите във водния сектор за страната и в частност за Област Русе. Той представи отчет за изпълнение на бюджета на Асоциацията по ВиК – Русе за 2014 година, който беше приет единодушно от присъстващите членове.

 

 

Общото събрание прие и проекта за бюджет за текущата 2015г. В тази връзка  Стефко Бурджиев подчерта, че разходите за заплати на служителите в Асоциацията са сведени до минималните за съответните позиции прагове с цел оптимално ползване на разполагаемия финансов ресурс.

 

 

Участниците в срещата одобриха отчета за изпълнение на дейността на Асоциацията по ВиК за изминалата 2014г. Бурджиев увери всички присъстващи, че експертите от Областна администрация – Русе, ангажирани в съвместна работа с Асоциацията, са изпълнили всички указания на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и са оказали пълно съдействие по текущите въпроси.

 

 

По време на дискусията бяха обсъдени и теми, свързани със стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите и съоръженията в различни населени места. По тези казуси членовете на Общото събрание на Асоциацията взеха следните решения:

 

 

- Да дадат своето принципно съгласие за сключване на договор за стопанисване , поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и за предоставяне на ВиК услуги на потребителите срещу заплащане със съществуващия ВиК оператор – „ВиК ООД” – Русе на водоснабдителната и канализационната система в обособената територия на АВиК – Русе, по реда на чл.198п, ал.1, предложение първо от Закона за водите;

 

 

-  Да приемат   дейностите  по стопанисване, поддържане и експлоатация на подобект ІІІ „Главен профил“ ІІ – Колектор „Чародейка“, част от проект „Рехабилитация и разширяване на канализационната мрежа – гр. Русе – Лот 2“ (Лот 2) по ИСПА мярка: 2005/BG/16/P/PE/004 „Интегриран воден проект – гр. Русе“, на основание приемо-предавателен протокол от 27.06.2014 г., за предаване на дълготрайни материални активи от Министерство на регионалното развитие в качеството си на Възложител на Община Русе в качеството й на Бенефициент, да се възложат  на „ВиК ООД” – Русе, при изискванията на чл.198в, ал.4 от Закона за водите;

 

 

-  Да приемат  дейностите по стопанисването, поддържането и експлоатацията на  изграденото удължение на уличен водопровод от УПИ ХІІ-998, кв.10 по регулационния план на с. Ценово да бъдат възложени на  „ ВиК  ООД” – Русе, при условията и изискванията на чл.198в, ал.4 от Закона за водите;

 

- Да приемат дейностите по стопанисване, поддържане и експлоатация на системите и съоръженията от водопроводната и канализационната система на с. Тетово, община Русе , да бъдат възложени на „ВиК ООД” – Русе при условията и изискванията на чл.198в, ал.4 от Закона за водите.

   

    В края на заседанието Областният управител Стефко Бурджиев благодари на членовете на Асоциацията по ВиК за тяхната ефективна и ползотворна работа.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha