Вторник, 15 Октомври 2024

Тойота представя нова система за защита при катастрофи

Тойота представя нова система за защита при катастрофи
Публикация   11 Март, 2015   /     akcent.bg   /     273

Тойота ще представи нова система за активна безопасност  по време на автосалона в Женева, който започна на 3 март. Към края на годината системата Toyota Safety Sense ще е достъпна за 70% от новите автомобили на компанията, съобщава сайтът JcNews.

Нововъведението ще помага за предотвратяване на сблъсъци или за смекчаването им, така че шофирането да бъде безопасно както за водача, така и за останалите участници в движението. Компанията анализирала нещастните случаи на пътя в реални условия и използвала информацията, за да създаде Toyota Safety Sense.

Концепцията има пет компонента – умна система за паркиране, активни системи за предотвратяване на аварии, системи за подготовка за сблъсък, пасивна система за сигурност, смекчаваща последиците от сблъсък, както и системи, които сработват след катастрофата.

 Toyota Safety Sense е обединила в обща система тези пет компонента. Тя ще предупреждава за възможен удар, като отчита градския трафик, ще има технология за разпознаване на пешеходци, ще съобщава , ако колата излезе от платното, ще има адаптивен круиз-контрол. Някои от моделите ще получат и автоматични дълги светлини, както и система за разпознаване на пътните знаци.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha