Вторник, 15 Октомври 2024

"Фолксваген Туран" прибави простор и технологии

Публикация   10 Март, 2015   /     akcent.bg   /     207

 

 

Сериозна атака към почитателите на подходящите за семейството и хора с активен начин на живот предприема "Фолксваген", като наред с новите "Кади" и "Шаран" представя в Женева и "Туран". Интериорът на новия модел е със значително увеличени размери и с множество възможности за индивидуализация.

  Подобрения са предприети в целия автомобил, който се отличава с гама от шест двигателя и широк обхват на асистиращи и мултимедийни системи. До момента "Туран" е намерил над 1.9 милиона купувачи, като третата генерация се отличава с по-спортен облик.

Салонът може да бъде конфигуриран по най-различни начини благодарение на новоразработената fold-flat
система на седалките. Багажното пространство разполага с обем от 1040 литра (когато е натоварено до височината на тавана до втория ред седалки) и общо 47 отделения за съхранение.

Опционалната 3-зонална автоматична климатична инсталация с антиалергенни филтри позволява въздухът в автомобила да остава свеж и чист. Въпреки увеличаването на общата дължина на автомобила и по-високите изисквания за безопасност и комфорт е постигнато намаляване на теглото с до 62 килограма в сравнение с предходния модел.


  Това, заедно с подобренията в аеродинамиката на автомобила, е довело до редукция в разхода на гориво. Бензиновите двигатели са три, всички с турбокомпресор, като мощностите са 110 к.с., 150 и 180 конски сили. Три са и дизеловите версии - 110, 150 и 190 конски сили, които са с до 19% по-икономични. Всички модели са оборудвани стандартно със система старт-стоп и рекуперация на спирачната енергия.

  Серийно "Туран" разполага със система за автоматично спиране при риск от катастрофа. Опционално се предлагат адаптивен круиз контрол и асистент за маневриране с ремарке.

  Моделът може да бъде екипиран с електрическо отваряне и затваряне на капака на багажника, функция Easy Open на задната врата (активираща се при движение с крак), избор на профил на шофиране и LED фарове с висока ефективност.

  "Туран" предлага избор между пет радио- и радионавигационни системи. Автомобилът има и функция за електронно усилване на гласа. Тя използва микрофон, поставен в областта на предната пасажерска седалка, за предаване на речта към задните седалки чрез високоговорителите.

За спортния дизайн на новия "Туран" допринася и новото R Line оборудване от фабричното тунинг поделение "Фолксваген" R. Освен стандартните функционалности екстериорният пакет R Line включва специални брони. Интериорният пакет R Line съдържа ексклузивни акценти върху тапицерията на седалките.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha