Вторник, 15 Октомври 2024

Казусът "Дунарит" остава заплетен

Казусът
Публикация   10 Март, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     115

Липсата на яснота и време може да доведе завода до фалит, коментира ситуацията изп. директор Кръстю Кръстев

 

  С караници и разправии е преминала срещата на синдикалните ръководства на „Дунарит” с министъра на икономиката Божидар Лукарски, завършила око 17.30 часа. В края е станало ясно, че „Дунарит” ще може да промени нещо относно отнетият лиценз за производство и търговия с боеприпаси от междуведомствената комисия и със заповед на Лукарски единствено през съда.

 При подаване на жалба от страна на дружеството до съда, на базата на допуска може да се разберат причините за отнемане на лиценза, като това се оказва единственият начин да станат ясни мотивите. А какви ще бъдат те и какви ще са причините, продължава да не е ясно.

   Никой не знае колко време ще отнеме този процес, коментира ситуацията веднага след срещата изп. директор на „Дунарит” Кръстю Кръстев. Ние една утре, в други ден ще обжалване решението на министерски съвет, а за кога ще бъде насрочено дело не е ясно. Освен това причините, които са изтъкнати, може да са непреодолими, каза пред www.akcent.bg Кръстев.

   Министър Лукарски е предложил някакви схеми, през които да се продължи и извършва производствения процес, но които са съмнителни като възможност за реализация, коментира Кръстев. Сегашната ситуация наистина може да доведе до фалит на завода, тъй като има поети договори, за които ще трябва да се плаща неустойка, а дружеството работи само с оборотни пари.

    Така на практика изявленията на повечето русенски депутати относно решаване на проблема без да се спира производството остават нечути от икономическия министър, а проблемът все по-ясно се очертава, че е във връзка със собствеността на военния завод.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha