Вторник, 15 Октомври 2024

Министърът на туризма хареса новия имиджов клип за Русе

Министърът на туризма хареса новия имиджов клип за Русе
Публикация   25 Фев, 2015   /     akcent.bg   /     322

Той показва неизчерпаем стремеж към развитие и просперитет на града като център на Дунавския район, заяви кметът Стоилов

 

      В Синема сити – Русе днес  беше официалната премиера на новия имиджов клип за град Русе.   Видеото е възложено на Клъстър „Автономна платформа за граждански въздушни успуги“. Проектът е по задание на Община Русе със средства, осигурени от програма „Туризъм“ 2014.

 

 

      На събитието присъстваха кметът  Пламен Стоилов и неговият екип, министърът на туризма Николина Ангелкова, народни представители, голяма част от туристическия бранш и медии. В своето приветствие, кметът на Община Русе изказа своето желание създаването на този имиджов клип да бъде началото на една мащабна политика за развитие и връщане на позициите на града като водещ културен център. Стоилов допълни, че с помощта на иновативни и нестандартни практики всички институции в града ще работят за подобряване на туристическата инфраструктура чрез създаването на атрактивна градска среда, реновиране на културните сгради и развиване на туристическия маркетинг в града. Клипът, който представя Русе, показва неизчерпаем стремеж към развитие и просперитет на града, център на Дунавския район, заяви кметът.

 

 

      Използваната техника, за създаване на видеото, с кадри заснети от въздуха, се осъществи с помощта на шест роторен дистанционно управляем хеликоптер с триосна стабилизираща люлка за камерата. Използвани са две различни камери от въздуха, в зависимост от дневните и нощните кадри. В изпълнението на клипа са взели пряко участие 11 експерти, в това число един сценарист, един режисьор, двама видеооператори, един фотограф, един пилот на дистанционно управляема летателна система, един оператор на „летящата“ камера, двама диктори, един композитор тонрежисьор, както и един монтажист.

 

 

      Клипът е изработен по предварително съгласуван сценарий и снимачен план, като всички необходими кадри са заснети в рамките на 12 дни, а общата работа по клипа е продължила почти 40 дни. Въздушните кадри са реализирани от „УФО пауър“ – същия екип и техническо оборудване, с което са заснети и въздушните кадри на холивудски продукции в България като „Непобедимите 3“, „Снайпер 5“ и други. Основната част от наземните кадри са дело на Николай Василиев. Озвучаването на български е изпълнено от професионален актьор – Любомир Кънев. Музиката е специално композирана за целта от Пламен Мирчев – Мирона.

 

 

      Народният представител Пламен Нунев също изказа своята подкрепа за развитието на туристическия бранш, а министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова представи кратка презентация за концепцията за туристическо райониране. Тя наблегна на перспективите на града за развитие на културно-историческия, круизния, речния, еко и приключенски, шопинг туризъм.

 

 

      По-рано днес  Ангелкова посети и единствения по рода си в България екомузей с аквариум. Министърът заяви, че е изключително впечатлена и ще включи музея в програмата на Министерството на туризма за посещения в Дунавския район.  

 

Може да видите или изтеглите видеото на адрес:

https://www.ruse-bg.eu/bg/pages/535/index.html



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha