Вторник, 15 Октомври 2024

930 лева е средният месечен доход в „Дунарит”

930 лева е средният месечен доход в „Дунарит”
Публикация   20 Фев, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     512

Ръст от 25 на сто до 80 млн. лева бележи дружеството от продажби

 

 

80 млн. лева от продажби е реализирал Дунарит АД за 2014 година, което представлява ръст от 25 на сто спрямо предходната година, съобщи за www.akcent.bg изпълнителният директор Кръстю Кръстев.

  Фирмата е инвестирала през миналата година 2,3 млн. лева. За отбелязване е, че приключилият наскоро енергиен одит е  дал добра оценка за извършените мероприятия по енергийна ефективност като една част от средствата са използвани за ремонт на сградния фонд, а други, за закупуване на оборудване.

  За една година персоналът на дружеството е нараснал до 730 души при 650 преди година. Освен броя на работещите, през 2014 година средният доход на един работещ е 930 лева.

 Все още производството се нуждае от обучен персонал, като необходимостта е от поне 50 работници. Заради дефицита на кадри дружеството обучава освен по задължителната заради производството програма и нови работници, които нямат нежната квалификация.

   За 2015 година е предвиден ръст на продажбите с нови 20 процента до 100 млн. лева. Фирмата произвежда и изнася специална продукция за арабския свят, за Азия и за Африка. През тази година се очаква някои от 5-те търга, в които участва „Дунарит”, да бъдат финализирани и разбира се, спечелени. Някои от тях ще бъдат изпълнявани 2 или 3 години.

  Дейността по утилизиране на боеприпаси в момента не е приоритет в производствената дейност на фирмата, уточни Кръстев.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha