Вторник, 15 Октомври 2024

Eстакадата при Дунав мост с шанс за финансиране с бюджет по програма ТГС от 260 млн. евро

Eстакадата при Дунав мост с шанс за финансиране с бюджет по програма ТГС от 260 млн. евро
Публикация   16 Фев, 2015   /     akcent.bg   /     308

По отношение на проекта за ремонт на местния бул. „България“, финансиран по линия на старата програма Транзитни пътища, изпълнителят ще бъде поканен да си отстрани дефектите и лошото качество при изпълнението на обекта. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова при посещението си вчера в Русе.

 С кмета Пламен Стоилов беше обсъдена и възможността да бъде изградено осветление по протежението му и да се положи пътна маркировка, за да може да бъде издаден и Акт 16.
По старата оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. Русе изпълнява 12 проекта на обща стойност 67 млн. лв.

 Министър Павлова изрази надежда, че всички проекти ще бъдат приключени успешно.
Регионалният министър посочи, че по новата Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, само по първата приоритетна ос, резервираният бюджет за Русе е 67 млн. лв. Те ще се използват за подобряване на градската среда,градския транспорт, обществената инфраструктура – здравна, образователна и др.

Преди два дни беше одобрена и новата програма за Трансгранично сътрудничество България – Румъния. Тя е с бюджет 260 млн. евро. По нея Русе ще кандидатства за финансиране на изграждането на естакада, която да изнесе ТИР-трафикът от Дунав мост от преминаването му през града, както и направата на велоалея.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha