Вторник, 15 Октомври 2024

„Брокерите правят пари от нищото и затова нямат усещане за истинската им стойност“

„Брокерите правят пари от нищото и затова нямат усещане за истинската им стойност“
Публикация   16 Фев, 2015   /     akcent.bg   /     295

Емблематичният за финансовите среди Джордан Белфърт - първообраз на героя от "Вълкът от Уолстрийт" на Скорсезе

„Брокерите правят парите си от нищото и затова нямат усещането за истинската им стойност“, това заяви емблематичният за Уолстрийт Джордън Белфърт в ексклузивно интервю пред Светослав Иванов и предаването на bTV “120 минути“. Вдъхновилият образа на Вълка от Уолстрийт, изигран от Леонардо ди Каприо, ще проведе обучение в София на 7 април.

Според Белфърт, във финансовия сектор човек не може да визуализира успеха си, както това се случва в други бизнеси и именно поради тази липса се появява желанието за притежание на все повече и повече луксозни стоки. „Започнахме на купуваме, за да придадем смисъл на парите, но това не се получи и следващата стъпка бяха наркотиците“, добави той.

Белфърт разказа и за основните върхове и падения в своя живот. Желанието за правена на пари се заражда още в средата, в която отраства. „С приятелите ми бяхме образовани. Не бяхме бедни, не бяхме и богати. Имахме точно толкова, колкото да осъзнаем колко малко имаме“, разказва за периода си в Куинс.

На 22 години основава собствена фирма за транспорт на хранителни стоки, но две години по-късно фалира. Така се озовава в Меката на световните финансови пазари. „Още след първия си работен ден осъзнах, че борсовите брокери не са нищо повече от продавачи“, продължава историята си Белфърт.

Малко преди да навърши 26 години прави първия си милион: „Усещането беше хубаво, защото почувствах, че мога да направя нещо много по-голямо“. Белфърт подчертава, че успехът е дошъл, когато е успял да разработи своята стратегия за мотивация и продажби, която преподава по цял свят и до настоящия момент. На 26 г. вече има над 4 млн. долара, след което следва големият му удар, правейки 13 милиона за по-малко от 3 минути. На следващият ден добавя още 10 милиона. По думите му, „има един начин да станете много богат – да го направите много бързо“.

„Беше страшно. Вземах повече хапчета, отколкото кокаин. За човек, който не е употребявал наркотици отстрани изглеждаше невъзможно да оцелея. Човешкото тяло е невероятна машина. Беше страшно, не толкова физическо, колкото психически“, разказа Белфърт за периода, в който е спрял с наркотиците. Припомни си още как на първата среща с шефа си той не е спрял да употребява кокаин, за да може да издържи на темпото.

„Вярвам в Господ, но вярвам, че всеки кове своята собствена съдба. Научих го по трудния начин“, допълни от Вълкът от Уолстрийт.

Обучението, което ще проведе на 7 април в Sofia Event Center, е част от световното представяне на неговата Straight Line Persuasion System (Пряка линия на убеждаване).

В България Белфърт набира популярност през 2013 г. с филма на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт”, където Леонардо Ди Каприо изпълнява главната роля. Лентата е наградена в редица престижни филмови фестивали. Историята е базирана на мемоарите на Джордан „Вълкът от Уолстрийт” (2007 г.) и „Залавянето на Вълка от Уолстрийт” (2009 г.), които са преведени на 25 езика и са публикувани в 72 страни. В България двете книги се издават от Locus Publishing.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha