Вторник, 15 Октомври 2024

Над 5 млн. лева похарчени за сайт за туризъм

Над 5 млн. лева похарчени за сайт за туризъм
Публикация   13 Фев, 2015   /     presa   /     266

Браншът не го приема, настоява да се направи нов

Сайтът bulgariatravel.org е направен по европейски проект и от 2011 г. досега за него са похарчени около 5 млн. лв. Това съобщи Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, по време на дискусия в рамките на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА 2015“.

 Само за тази година са предвидени 610 хил. лева за развитие на туристическия портал. Според Байков националният сайт има сериозни недостатъци и поради тази причина - малко посетители. На туристическата карта липсват Видин и Добрич, а порталът не е проектиран за по-висок трафик и има малка скорост. От асоциацията предлагат да създаде нов туристически сайт на страната, за който ще са необходими между 20 и 30 хил. евро.

 Само през декември броят на нощувките в българските хотели се е увеличил почти с 8%, а приходите за месеца са били 35 млн. лв. Общо 700 хил. са били нощувките, като три четвърти от тях са на българи. За цялата 2014 г. приходите от 22 милиона нощувки са 1 млрд. лв. Около 300 млн. лв. от тях са от наши граждани. Тези данни съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на борсата, която тази година се провежда под мотото „В България всичко е туризъм“.

 В борсата участват общо 330 изложителя, включително 70 хотела от чужбина. Българските участници са 203. Национални щандове имат Турция, Сърбия, Македония, Куба, Мароко, Малайзия, Тунис, Хърватия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha