Вторник, 15 Октомври 2024

Атина маха единния данък върху имоти

Атина маха единния данък върху имоти
Публикация   05 Фев, 2015   /     akcent.bg   /     656

Премахване на единния данък върху недвижимото имущество и въвеждане на специален данък за имущество над 300 000 евро предвижда новият правителствен план в Гърция.

Според информирани притежанието на недвижими имоти, парцели, земи, произведения на изкуството, банкови влогове, акции и други активи, намиращи се в Гърция, както и в чужбина, ще бъдат облагани с данък крупно имущество въз основа на имотния регистър.

Проектът предвижда повишаване на необлагаемия минимум на 12 000 евро. Той ще е 16 000 евро за семейства с две деца и 19 000 евро за семейства с три деца. Предлага се нисък коефициент на ДДС за основните хранителни продукти, общественото хранене, детските храни, стоките за лични нужди на лица с инвалидност.

Гръцкият зам.-министър на вътрешните работи и административната реформа Йоргос Катругалос обяви, че ще продаде по-голямата част от държавните автомобили, предоставяни на министрите и гръцките държавни служители. Повечето членове на кабинета на СИРИЗА се движат със собствени автомобили или мотоциклети.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha